Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مهشيد افشارزاده (1344) بازيگر و کارگردان ايراني، متولد شهر آبادان)، فارغ‌التحصيل هنر و طراحي از دانشگاه خزر جمهوري آذربايجان است.
مهشيد افشارزاده که بازيگري را با فيلم «باي سيکل‌ران» آغاز کرد، بيشتر با حضور در فيلم‌هايي همچون «افسون»،‌«بچه‌هاي طلاق»، «افسانه آه»،«توفان شن»،«آي پارا» و در سال‌هاي اخير با «عيار 14» پرويز شهبازي به ياد مي‌آوريم‌، او که مدت‌ها از بازيگري فاصله گرفته بود اين روزها اولين فيلم سينمايي خود را در مقام کارگرداني آماده نمايش دارد و قرار است از فردا 17 ارديبهشت ماه اکران عمومي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افشارزاده در گفت‌و‌گو با ايسنا از فيلم «پنج ستاره» به تهيه‌کنندگي امير سماواتي و با بازي شهاب حسيني،‌ همايون ارشادي،‌ سحر قريشي،‌ ‌ بهناز جعفري و … به عنوان اولين تجربه کارگرداني خود در سينما و نيز از تلاش براي ثابت کردن خود صحبت کرد که در ادامه مي‌خوانيد:
شما زماني به عنوان يکي از بازيگران پرکار در سينما شناخته مي‌شديد اما چند سالي است که حضور خيلي کمرنگي در اين عرصه داريد و «عيار 14» تنها فيلم شما در دهه 80 بود، چه شد که از بازيگري به فيلمسازي رسيديد؟
بله درست است ، در اين سالهاي اخير خيلي در سينما نبودم در حاليکه در دهه 70 فيلم‌هاي زيادي داشتم و در سال 72 پرکارترين بازيگر زن سينما بودم، اما متاسفانه جمعي از دوستان و همکاران مشکلاتي را براي من ايجاد کردند و من نتوانستم به بازيگري ادامه دهم، به طوري که در آن مقطع از طرف اتحاديه تهيه‌کنندگان بايکوت شدم و جمعي از تهيه‌کنندگان قرار گذاشتند به من کاري را پيشنهاد نکنند و به اين شکل عملا کم کار يا بهتر بگويم ممنوع الکار شدم.
يعني به دليل همين شرايط از بازيگري کناره‌گيري کرديد و سراغ فيلم‌سازي رفتيد؟
خير، قبل از آن هم به دنبال ساخت فيلم بودم و اصلا بازيگري برايم مسيري جهت آشنايي با فيلمسازي بود، چون در آن زمان در دانشگاه‌ها رشته کارگرداني سينما تدريس نمي‌شد و به همين دليل ابتدا در رشته تئاتر درس خواندم و بعد از آن از طريق بازيگري وارد سينما شدم، هر چند بعد از اينکه در سال 72 ممنوع‌الکار شدم ديگر کار نکردم و دوران طلايي حضورم به عنون بازيگر در سينما به پايان رسيد. در واقع دوستان باعث شدند از دور بازيگري خارج شوم اما اين اتفاق باعث سرخوردگي من نشد و در طول اين سال‌ها تلاش کردم در راستاي هدفي که از ابتدا داشتم کار کنم. بر همين اساس در کلاس‌هاي فيلمنامه‌نويسي شرکت کردم و در اين کلاس‌ها با برخي اساتيد مطرح سينما هم دوره‌هايي را گذراندم، هرچند بسياري از سوژه‌هايم در اين کلاس‌ها لو رفت و بعدها توسط برخي از همان اساتيد آن‌ها را بر پرده سينماها ديدم، اما از انجا که اهل شکايت کردن نيستم هيچ گاه اين جريان را پيگيري نکردم.

پس چرا خيلي زودتر از اين‌ها سراغ فيلم ساختن نرفتيد؟
براي شروع کارم به عنوان کارگردان بايد مجوز لازم را از خانه سينما مي‌گرفتم و براي اين کار هم با توجه به اينکه مدرک دانشگاهي مرتبط نداشتم، بايد حتما يک فيلم کوتاه مي‌ساختم که در سال 87 اولين فيلم کوتاهم را با نام «موريانه» ساختم. بعد از آن به خانه سينما مراجعه کردم تا مجوز فيلمسازي بگيرم اما با وجود اينکه اين فيلم در جشن خانه سينما جزو پنج کانديداي اصلي از بين 720 فيلم بود، کارگرداني من تاييد نشد. در سال 89 هم يک فيلم 90 دقيقه‌اي با نام «آغاز دوم» ساختم که آن هم در جشنواره آيينه و آفتاب اصفهان جايزه بهترين فيلم اجتماعي را گرفت، اما باز هم مورد تاييد خانه سينما قرار نگرفت و در نهايت پروسه مجوز فيلمسازي گرفتن من حدود 10 سال طول کشيد.
دليل اين تاييد نشدن در خانه سينما چه بود؟
آن‌ها مي‌گفتند به هر کدام از فيلم‌هايي که ارائه مي‌شود نمره مي‌دهند و آثار من نسبت به کارهاي همکاران ديگر امتياز کمتري مي‌گيرد، به همين دليل پس از مدتي تصميم گرفتم تحصيلات دانشگاهي‌ام را ادامه دهم تا با ارائه يک مدرک دانشگاهي مرتبط، به ارشاد ديگر هيچ بهانه‌اي براي صادر شدن مجوزم نباشد که در رشته تدوين هم درس خواندم. البته در وزارت ارشاد باز هم گفتند بايد يک فيلم کوتاه ديگر بسازم که در سال 88 ماشينم را فروختم و يک فيلم کوتاه 30 دقيقه‌اي فقط براي وزارت ارشاد ساختم، البته آن‌ها اين فيلم را نديدند و فقط فيلم اولم را ديدند و سرانجام توانستم مجوز بگيرم.
مهشيد افشار زاده با حسن کاربخش ازدواج کرده بوده که از وي جدا شده است.
مهشيد افشار زاده سپس با عبدالرضا تبريزي ازدواج کرده است.
عبدالرضا تبريزي : از سال 80 به‌اين طرف در مجموع حدود ده فيلم سينمايي و تله فيلم و کار کرده‌ايم ولي هرگز نخواسته‌ام اسم من در تيتراژ فيلم‌ها برجسته باشد. هميشه از چنين فضايي دوري کرده‌ام .چون در واقع فيلمسازي شغل خانم افشارزاده است و‌ايشان بايد دنبال ‌اين کار برود و من نمي‌خواهم در کارشان دخالت کنم که خداي ناکرده فردا بگويند در کار فيلمسازي همسرش دخالت مي‌کند. من وارد ‌اين قضايا نمي‌شوم تا کوچکترين اختلافي هم بروز پيدا نکند. اخلاق من‌اين شکلي است. در مجامع عمومي‌ چون ‌ايشان مرکز توجه مردم و رسانه‌ها هستند من همواره از نزديک شدن به‌ايشان پرهيز کرده‌ام تا نگويند فلاني هميشه مواظب همسرش است و مي‌خواهم خانم افشارزاده راحت باشند. به هر حال شغل ‌ايشان به گونه‌اي است که غير از مطبوعات و رسانه‌ها، مردم هم دوست دارند با ‌ايشان صحبت کنند.
عبدالرضا تبريزي متولد 1339 در مياندوآب است. وي فارغ التحصيل رشته حقوق از دانشگاه افسري ارتش است.

مهشيد افشارزاده و همسرش عبدالرضا تبريزي (سرمايه‌گذار فيلم)
فيلمهاي مهشيد افشارزادهپنج ستاره (1392)، کارگردانعيار 14 (1387)آقاي رئيس جمهور (1379)علف‌هاي هرز (1379)آي پارا (1377)خط‌ها و سايه‌ها (1377)توفان شن (1375)روز ديدار (1374)انتهاي قدرت (1373)شريک زندگي (1373)بلوف (1372)شاهين طلايي (1372)ياران (1372)مردي در آينه (1371)مستأجر (1371)شقايق (1370)افسانه آه (1369)آخرين پرواز (1368)بچه‌هاي طلاق (1368)دخترم سحر (1368)افسون (1367)دوران سربي (1367)بايسيکل‌ران (1364)تلويزيونآئينه (سري سوم) (1366)ايستادن در باد (1368)برگ و باد (1376)بومرنگ (1376)ملکوت (1389)قهر و آشتي (1393)
عکس جديد مهشيد افشارزاده با دخترشحسن کاربخش راوري، متولد 1338 کرمان، نويسنده، تهيه‌کننده و کارگردان ايراني است. وي پس از گذراندن دوره آموزش فيلمسازي در مرکز آموزش اسلامي، فعاليت سينمايي خود را آغاز کرد. سينماي حرفه‌اي را از سال 1362 با کارگرداني فيلم «ديار عاشقان» آغاز کرد. او فارغ‌التحصيل برق از دانشگاه علم و صنعت است.
حسن کاربخش
فيلمهاي حسن کاربخش (کارگرداني)ترور (1376)لبنان عشق من (1374)پرواز از اردوگاه (1372)عروس حلبچه (1369)زنجيرهاي ابريشمي (1364)ديار عاشقان (1362ساتين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۰۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست

به گزارش قدس آنلاین،  اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت بادبوم ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما و جمعی در خانه هنرمندان برگزار شد.

سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و انشالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

 برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد و خطا کرد چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کرد.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطرت‌تان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

 به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید چوم همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید را بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

دیگر خبرها

  • زن جوان شوهر سابقش را کشت
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • آغاز ثبت‌نام مسابقه گویندگی و بازیگری رادیو
  • انعکاس چهره معلم در قاب جادو
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • سلاخی مرد جوان در چاقوکشی زن و شوهری | زن اردبیلی شوهر سابقش را کشت
  • توصیه مهم پاکو خمس به دخترش!‏